Leesrooster

 • Danken
  20 september 2018

  Dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met ​Christus​ ​Jezus, verlangt. (1 Tessalonicenzen 5:18)

  Misschien vind je dat Ik veel van je vraag als Ik zeg dat je onder alle omstandigheden moet danken. Want er zijn zoveel dingen in je leven die het je moeilijk maken om dankbaar te zijn: ziekte, onzekerheid, gebroken relaties, zorgen over hoe het verder gaat. Ik zeg ook niet dat je daar dankbaar voor moet zijn. Je omstandigheden zijn vaak moeilijk. Maar Ik wil graag dat je ook dan zoekt naar dingen, situaties, mensen waarvoor je Mij kunt danken. Oefen je zo in een dankbaar leven. Daar eer je Mij mee. Maar je zult ook merken: je dankbaarheid zal helende kracht hebben voor jezelf.

  Wees onder alle omstandigheden ook dankbaar.

  lees meditatie op tijdmetjezus.nl > […]

 • Bidden
  19 september 2018

  Bid​ onophoudelijk. (1 Tessalonicenzen 5:17)

  Bidden is de manier waarop je in verbondenheid met Mij leeft. Bidden is de weg waarlang je contact maakt met Mij. Het is de weg waarlangs Ik naar je toe kom. Bid daarom. Zoek mij. Richt de aandacht van je hart op mijn aanwezigheid in jouw leven.Doe dat als het goed gaat en als het moeilijk is in je leven. Als je verdriet hebt en als je blij bent. Als je dankbaar bent of boos. Altijd ben Ik er. En Ik ben altijd te vinden voor jou. Bid daarom onophoudelijk. Dat hoeft niet altijd met woorden. Het verlangen in jouw hart naar Mij is al gebed. Laat dat verlangen niet uitdoven.

  Bid onophoudelijk. Ik ben er altijd voor je.

  lees meditatie op tijdmetjezus.nl > […]

 • Heilige grond
  18 september 2018

  ‘Kom niet dichterbij,’ waarschuwde de HEER, ‘en trek je ​sandalen​ uit, want de grond waarop je staat, is ​heilig.’ (Exodus 3:5)

  Het is lang geleden dat Ik Mozes ontmoette bij die brandende struik in de woestijn. Dat was een heilig moment. Ik verlang ernaar om ook jou te ontmoeten. Er staat nu geen struik in brand zonder te verteren. Maar in mijn hart brandt voor jou een vuur van liefde. Je mag je schoenen uittrekken, maar dat hoeft niet per se. De grond waarop je nu staat, of de stoel waarop je nu zit, is heilig. Elke plek waar Ik aanwezig ben is een heilige plek. Wil je Mij ontmoeten? Dat zal een heilig moment zijn. En je mag nu wel dichtbij komen, dankzij mijn Zoon Jezus, jouw Redder.

  De plek waar je bent is heilig. Want Ik ben er.

  lees meditatie op tijdmetjezus.nl > […]

 • De HEER voor ogen
  17 september 2018

  Steeds houd ik de HEER voor ogen, met hem aan mijn zijde wankel ik niet. (Psalm 16:8)

  Waar zijn jouw ogen op gericht? Welk antwoord geef jij op die vraag? Je kijkt vaak naar mensen, mensen die je helpen, mensen die je tegenwerken, mensen die van je houden, mensen waar je moeite mee hebt. Je kijkt vaak naar situaties waarin veel goed gaat en naar situaties waarin alles onzeker is. Het brengt je aan het wankelen. Ik nodig je vandaag uit om naar Mij te kijken. Houd Mij voor ogen. Ik ben de HEER, je God. Richt de ogen van je hart op Mij zoals Ik aanwezig ben in je leven: richting wijzend, troostend, vergevend. Als Ik aan je zijde ben, wankel je niet.

  Houd Mij steeds voor ogen. Dan wankel je niet.

  lees meditatie op tijdmetjezus.nl > […]

 • Wees niet bezorgd
  16 september 2018

  Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw ​gebeden. (Filippenzen 4:6)

  Ik weet het: je bent vaak wél bezorgd, over van alles en nog wat. En je vindt het moeilijk dat Ik tegen je zeg dat je niet bezorgd moet zijn. Want er is zoveel in je leven om je zorgen over te maken: ziekte en gezondheid, rijkdom en armoede, verleden en toekomst - wat is er veel onzeker en stuk in je leven. Maar Ik nodig je uit om aan Mij te vragen wat je nodig hebt. Ik nodig je uit om Mij te danken in al je gebeden. Begin met danken voor wat er wel goed is, voor wat je wel hebt gekregen. En ik zal je door mijn Geest helpen om los te raken van je bezorgdheid.

  Vraag aan Mij wat je nodig hebt. En dank.

  lees meditatie op tijdmetjezus.nl > […]

Het leesrooster wordt aangeboden met dank aan tijdmetjezus.nl en met toestemming van de auteur.

Wilt u de overdenking elke werkdag per mail ontvangen? U kunt zich hier voor aanmelden op www.tijdmetjezus.nl