Leesrooster

 • Nabijheid zoeken
  23 februari 2019

  Mijn hart zegt u na: ‘Zoek mijn nabijheid!’ Uw nabijheid, HEER, wil ik zoeken. (Psalm 27:8)

  Ik nodig je op dit moment uit om Mijn nabijheid te zoeken. Zoek Mijn nabijheid! Ik ben al dichtbij je. Vaak besef je dat niet, ben je het vergeten, denk je er niet aan, sta je er niet bij stil. Maar op elk moment van je leven ben Ik dichtbij je. Er gaat geen ogenblik voorbij waarin ik niet tegen je zeg: Zoek Mijn nabijheid. Ik wil je graag ontmoeten, je laten ervaren dit Ik erbij ben. Bij alles wat er speelt in je leven. Bij Mij ben je veilig. Zoek Mij daarom met heel je hart. Ik heb jou al gevonden.

  Zoek Mijn nabijheid met heel je hart.

  lees meditatie op tijdmetjezus.nl > […]

 • Openstaan
  22 februari 2019

  Wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan. (Marcus 10:15)

  Mijn koninkrijk, de nieuwe wereld van Jezus, is niet voor volwassenen, voor mensen die zelf de regie over hun leven hebben genomen, die zelf hun leven aan het uitstippelen zijn en alles een beetje onder controle proberen te houden. Mijn koninkrijk is voor kinderen die nog helemaal open staan voor nieuwe mogelijkheden, voor wat onverwacht is. Mijn koninkrijk is voor kinderen die ook weten dat ze nog heel veel moeten leren en ontdekken. Daarom nodig ik je uit om klein en onvolwassen en open te worden als een kind. Dan kun je Mijn koninkrijk binnengaan en Jezus' nieuwe wereld ervaren als de ruimte waar je vrij kunt zijn.

  Sta als een kind open voor Mijn koninkrijk.

  lees meditatie op tijdmetjezus.nl > […]

 • Oase
  21 februari 2019

  Mijn volk zal wonen in een oase van vrede, een veilige woonplaats, een oord van ongestoorde rust. (Jesaja 32:18)

  Ik beloof je vrede, veiligheid en rust. Dat is wat je nodig hebt te midden van de chaos, de onveiligheid en de onrust. Je leven lijkt soms op een woestijn door de rusteloosheid, de bezorgdheid en de onzekerheid die er zijn. Maar ik zal je laten wonen in een oase, een plek waar het goed en veilig is, waar je rust en vrede ervaart. Die plek is dicht in de buurt van Mijn Zoon Jezus. Bij Hem kun je ervaren dat je in een oase van vrede bent, een veilige woonplaats, een oord van ongestoorde rust. Proef je er al iets van? Voel je de zachte bries van de Geest?

  Ik laat je wonen in een oase van vrede en rust.

  lees meditatie op tijdmetjezus.nl > […]

 • Genezing
  20 februari 2019

  In het midden van het plein van de stad en aan weerskanten van de rivier stond een levensboom, die twaalf vruchten gaf, elke maand zijn eigen vrucht. De bladeren van de boom brachten de volken genezing. (Openbaring 22:2)

  Kijk je mee? Ik wil je de toekomst laten zien. Er is nu veel stuk in je leven. Er is ziekte, er is zonde, er is pijn, er is gebrokenheid. Dat hoort allemaal bij het leven in deze oude wereld. In Mijn nieuwe wereld staat in het midden van het plein van de stad een levensboom. Elke maand draagt die boom vrucht. De bladeren van die boom hebben genezende kracht. Dat is de toekomst. Luister: die toekomst komt nu al naar je toe! Zoek de levensboom. Eet van de vruchten van die boom. Ervaar de genezing van de boombladeren in je leven. Nu al. Ik maak alles nieuw.

  Ik kom met Mijn genezing naar je toe.

  lees meditatie op tijdmetjezus.nl > […]

 • Wie dorst heeft
  19 februari 2019

  De Geest en de bruid zeggen: ‘Kom!’ Laat wie luistert zeggen: ‘Kom!’ Laat wie dorst heeft komen; laat wie dat wil vrij drinken van het water dat leven geeft. (Openbaring 22:17)

  Kom! Dat is de uitnodiging van deze dag. Kom naar Mij. Ik ben de HEER, je God. Ik weet dat je dorst hebt, dat je verlangt naar redding uit je moeiten, dat je naar adem snakt. Kom! Ik geef je wat je nodig hebt. Ik bied je aan waar je naar verlangt. Gelukkig ben je als je dorst hebt, want Ik geef je het water dat levend maakt. Je mag er vrij van drinken. Kom! En als je komt om bij Mij je dorst te laten lessen, neem dan ook anderen mee. Zeg ook tegen hen: Kom! Laat wie dorst heeft komen! Kom! Ik ben de God die je dorst lest.

  Drink van het water dat leven geeft.

  lees meditatie op tijdmetjezus.nl > […]

Het leesrooster wordt aangeboden met dank aan tijdmetjezus.nl en met toestemming van de auteur.

Wilt u de overdenking elke werkdag per mail ontvangen? U kunt zich hier voor aanmelden op www.tijdmetjezus.nl