Zoals zondag 13 september al aangekondigd willen we als gemeente gaan bidden en vasten van zaterdag 19 t/m vrijdag 25 september. Uiteraard is het ook mogelijk om een gedeelte van die dagen mee te doen.

“God vraagt van ons een bovennatuurlijk leven. In Markus 16 lees je wat dat onder meer inhoudt. Uit onszelf kunnen we dat nooit, maar bidden en vasten zet de kracht van de Heilige Geest vrij in je leven, waardoor we kunnen gaan doen wat Jezus van ons vraagt. Verder kan er een specifieke aanleiding zijn, bijvoorbeeld ziekte of verslaving, een huwelijkscrisis, of een andere nood in je eigen leven of je omgeving. Door bidden en vasten nodig je God uit om hier verandering in te brengen, en voor Hem is niets onmogelijk!” biddenenvasten.nl

Graag nodigen we iedereen uit om hieraan mee te doen.

We zullen als gemeente ook een aantal activiteiten organiseren in die week om samen te bidden.

On-Line is de bidden en vasten conferentie van Herman Boon te volgen als je dat fijn vindt. Dit kost 5 euro en geeft mogelijkheid om mee te kijken naar de aanbiddingsdiensten en onderwijs van de conferentie. Dit vind je op biddenenvasten.nl.

Nu zijn er verschillende manieren om te vasten.

  • niet eten en alleen water drinken
  • Vloeibaarvasten, dus niet eten maar wel sap/soep/zuivel drinken
  • Iederedag 1-2 maaltijden overslaan
  • alleen groenten en fruit eten i.p.v. je gewone eetpatroon
  • nietsnoepen
  • geentelevisie kijken
  • jesmartphone alleen op bepaalde tijden gebruiken (b.v. max 3x per dag, of tussen 19:00-8:00 niet)

LET OP: heb je een kwetsbare gezondheid: vast verantwoord en overleg eventueel met een arts.

De tijden van gebedsbijeenkomsten waar iedereen aan deel kan nemen staan in de agenda hieronder. (Klik op een datum om de locatie te zien.)